ARHIVO TEST: FORD MONDEO 2.0 TDCI TITANIUM X

Test: Novi Ford Mondeo

Sreda, 30.11.2011 ob 11:48  |  avtor: Rok Porenta  |  komentarji: 0
Vozili smo novega Forda Mondea, ki je oblikovno ravno prav skladen tako za poslovno, kot tudi za osebno rabo.

Arhivo test: Ford Mondeo. Foto: Arhivo
Arhivo test: Ford Mondeo. Foto: Arhivo

Zbrani vtisi z vožnje

Mondeo je na cesti predvidljiv, lepo drži smer in ponuja štirim potnikom ob dobri zvočni zatesnjenosti maksimalno udobje. Nastavitev vzmetenja oz. blaženja (confort, normal, sport), smo imeli vedno na confort, tudi po avtocesti. Sicer sport program ne omogoča ravno športne vožnje, je pa za odtenek vzmetenje trše in hkrati neudobno, vsaj kar se manjših neravnin tiče. Ob športni vožnji se bomo borili z uhajajočim prednjim delom, takrat pa bo tako ali tako posegla vmes elektronika ESP in stabilizirala neželeno drsenje sprednjega dela, ki je značilno za vozila s prednjim pogonom. Sicer lahko sistem ESP izklopimo, a pri taki limuzini to ne bo potrebno, saj stavi predvsem na udobje in zanesljivost ter varnost.

Arhivo test: Ford Mondeo. Foto: Arhivo
Arhivo test: Ford Mondeo. Foto: Arhivo

Zunanjost
Skladne linije, vzdržljivi dnevni LED žarometi in taka svetila tudi zadaj, aerodinamična oblika (po Fordovo – kinetični dizajn), kvalitetna izdelava, izbrani materiali, velika platišča so skupek vsega, kar lastnik pričakuje od limuzine, ki povsem upravičeno spada v višji srednji razred.

Notranjost in oprema

Testni Mondeo je opremljen s sedeži kombinacije alkantare in usnja, kateri so pet-stopenjsko hlajeni oz. ventilirani in pet-stopenjsko ogrevani, žal pa širok ledveni del nudi premalo opore za brezhiben občutek skozi ovinke. LED osvetlitev najdemo tudi v notranjosti, omogoča pa nastavitev osvetlitve levo in desno, se pravi za voznika in sovoznika, enako tudi za potnike na zadnji klopi. Tu je še dvopodročna klimatska naprava z dodatnimi zračniki zadaj, napredni informacijski sistem z barvnim zaslonom FordConvers+, odličen avtoradio sistem s CD, MP3 in USB predvajanjem, multifunkcijski volan, preko katerega upravljamo osrednji računalnik, tempomat in glasbeno področje. Gumbi za upravljanje so trdi, a to je v prid nehotenega pritiskanja med vožnjo. Odlagalnih prostorov in površin je malo. Dodano je še glasovno upravljanje v angleščini, za katerega se je prej pametno poglobiti v navodila za uporabo.

Arhivo test: Ford Mondeo. Foto: Arhivo
Arhivo test: Ford Mondeo. Foto: Arhivo

Aktivni radarski tempomat je sicer hvale vreden, saj svoje delo opravlja odlično, tako s pospeševanjem in zaviranjem, opozarjanje na menjavo pasov s tresenjem volana je učinkovito in izklopljivo, a ugotavljanje voznikove zbranosti za vožnjo in predlog za postanek s kavo sta v domeni avtomobila in kaj kmalu se vam bo zgodilo, da vas bo sistem »povabil« ne glede na to, da ste kavo sicer ravnokar spili. Vse skupaj zahteva nekaj privajanja, še posebej ker smo deležni veliko piskanja z vseh strani in v takih primerih je voznik zmeden, ker ne ve, kaj je pravzaprav narobe, na zaslonu pa tudi ni nobenih koristnih informacij, ki bi razložila dana piskajoča opozorila.

Testirali smo tudi samodejne luči, se pravi da avtomobilska elektronika samodejno preko senzorjev ugotavlja, kakšno je stanje na cesti ponoči in ko zazna priliko, vključi dolge luči. Sistem je še dodatno nastavljiv po intenziteti, se pa v praksi zelo dobro obnese, hkrati pa vam bo ob zasuku volana za 30 stopinj v levo ali desno smer prižgalo še dodatne stranske luči za boljšo vidljivost v ovinek. Vse skupaj resnično pripomore k boljši varnosti na cesti, tako za voznika, kot za ostale udeležence v prometu. Žal pa ima ta sistem nekaj pomankljivosti. Podnevi spredaj ksenonske luči nadomestijo LED dnevne luči in ob tej priliki zadaj luči ne gorijo. To se ob meglenih jutrih izkaže kot velika hiba, saj avtomobil takrat ne poseduje res osnovnega faktorja za varnost na cesti – prižganih zadnjih luči! Hkrati se ob vklopu prednjih luči za meglo izklopi sistem za avtomatske dolge luči, kar pa je po svoje logično, saj vemo, kako je v megli gledati bel zid pred sabo.

Arhivo test: Ford Mondeo. Foto: Arhivo
Arhivo test: Ford Mondeo. Foto: Arhivo

Sredinski prikazovalnik med števci poseduje mnogo funkcij, a ne kaže tistih pomembnih, razen če jih sami ne prikličemo na plano. Žal testni avtomobil ni imel podpore za bluetooth prostoročno telefoniranje. Prav bi prišel head-up display, saj zaslon ob močni svetlobi ni bil dobro viden, je pa nastavljiv po svetilnosti, a kaj ko moramo to upravljati ročno.

V paketu je še odpiranje in zaganjanje vozila brez uporabe ključa ter avtomatsko zapiranje stranskih ogledal. Sredinski naslon za roke ima dva ločena prostora za odlaganje krame, prtljažni prostor je velik in uporaben.

Motor
Mondeo ima trd in natančen menjalnik, testna povprečna poraba je bila majhna (7l/100km). Novi 2,0-litrski motor Duratorq TDCi s 163 KM / 340Nm in šeststopenjskim ročnim menjalnikom, zagotavlja uglajeno zmogljivost in nizke stroške vzdrževanja, dosega tovarniško zavidljivo porabo 5,3 litra/100 km in majhne izpuste CO2, v višini le 139 g/km. A to le ob nežni vožnji. Drugače je tovarniško največja hitrost 220km/h in pospešek od 0 – 100 km/h 8,9 sekunde.Masa avtomobila je 1557 kilogramov.

Razen nekaj cukanja ob nizkih obratih pri speljevanju, smo brez pripomb.

Arhivo test: Ford Mondeo. Foto: Arhivo
Arhivo test: Ford Mondeo. Foto: Arhivo

Dodatna oprema in specifikacije
Testni Ford Mondeo je posedoval dodatno opremo, ki je na voljo za doplačilo k opremi Titanium:
- Samoizravnalno vzmetenje zadnjega vzmetenja 455 €
- Nadzor interaktivne dinamike IVDC s prilagodljivim vzmetenjem CDC vključuje pomoč pri zaviranju v sili, pomoč pri speljevanju v klanec in sistem za odklepanje in zagon vozila brez ključa Ford Power (ni na voljo s športnim vzmetenjem) 1820 €
- Prilagodljiv tempomat ACC vključuje sistem za opozarjanje na možnost naleta in pomoč pri zaviranju v sili in pomoč pri speljevanju v klanec 2125 €
- Klimatizirana sedeža spredaj (ogrevana/hlajena) 535 €
- Parkirni grelec na gorivo 1 €
- Senzor za kakovost zraka v kabini 145 €
- Paket Titanium X 17" 15-kraka platišča iz lahke zlitine (55U), sistem za odklepanje in zagon vozila brez ključa Ford Power, bi-ksenonski žarometi z LED dnevnimi lučmi ter Alcantara usnjene sedežne prevleke, električno poklopni vzvratni ogledali 2275 €
Deli z ostalimi na Facebook-u

VAŠI KOMENTARJI

komentarji: 0  |  oddaj svoj komentar

Ime: *
Vsebina: *
Prepiši kodo: *(upoštevajte velike in male črke)